Revolució gastronomica a Suècia …?

By in Gastronomía, Geografia, Suecia on March 29, 2007

He llegit un article que diu que els darrers 15 anys hi ha hagut una revolució gastronómica a Suècia, han anat apareixent cuiners i restaurants de talent i creativitat, i que molts cuiners suecs han collit molts exits a les competicions gastronmiques internacionals….

No dic res, només ho provarem el proper estiu….

Un dels millors restaurants de Stockholm es diu Bon LLoc, així, en català. Crec que te estrella.

Tb a Stockholm hi ha un grup de 4 nois , cuiners joves guapos i rossos, suecs, que tenen un restaurant amb nomes 16 places que es diu Mistral i te estrella. Es veu que cuinen peus de porc.

Diuen que els darrers anys Göteborg ha estat especialment renombrada en mitjans internacionals com a una interessant ciutat gastronomica, entre les millors del mon. Diuen que tenint en compte el nº de habitants que te, Göteborg te molts restaurants de 1º categoria, i 4 d’ells amb estrella Michelin!

A la bucolica illa Öland hi ha una cuinera Ruscalledosa…es diu Karin Fransson, porta el restaurant del hotel Borgholm, i és experta en les materies primes locals i te un gran hort propi….estil Rusqui, no?

I associat a això, també diuen que hi ha una revolució silenciosa a la agricultura i la industria alimentaria sueques, donat a la gran demanda de materies primeres cultivades de manera ecológica i local. Es veu que molts restaurants tenen projectes amb els pagesos locals, productors de verdures, llet i carns

Doncs això, visitarem Suècia per comprovar-ho.

Així per començar he de dir que el kalles kaviar és un dels meus aliments favorits, al top t

en del ranking – juntament amb el pernil, el gaspatxo, la pizza, la escalivada, el foie, el parmigiano i le lasagne….-…pero de fet…a mi m’agrada quasi tot!!

Doncs bona sort a la cuina sueca, que per cert, te aquell fantastic padri!!

El Cuiner Suec dels Muppets!! (alies Borkibor)

Més info sobre la cuina sueca a http://en.wikipedia.org/wiki/Swedish_cuisine

Compaeteix!

Alguna cosa a dir?

Loading Facebook Comments ...

One thought on “Revolució gastronomica a Suècia …?

  1. 1

    És cert el que dius que hi ha una revolució gastronòmica aqui a Suècia. La televisiò està plena de programes de cuina. Hi ha moltes publicacions i personalment he pogut fullejar el llbre Bon Lloc escrit per Mathias Dahlgren, xef del restaurant tan famós del mateix nom . Moltes receptes són cent per cent catalanes.
    Però per altra banda la majoria de supermercats tenen productes que no se sap d’on venen o venen de llocs extranyament remots. Pollastres congelats de Brasil, Peix congelat de Tailandia, Llaunes de tonyina de Filipines?? I la gent ho consumeix perque és molt més econòmic. A part que hi ha molta dificultat per trobar algunes coses en concret, almenys on jo visc ( no parlo de les grans capitals on segur hi ha de tot, eh!) per exemple impossible trobar: peix fresc que no sigui manipulat d’alguna manera. Odio veure les sardines i les arengades sense cap, i aqui tot està filetejat, decapitat o tractat d’alguna manera. Manies meves però vull veure´ls la cara als que m’he de menjar. jaja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.