A Ses Illes Balears no hi hauran transgènics.

By in Gastronomía, Geografia, Medi Ambient on January 17, 2008

El Parlament de Balears ha aprovat una Proposició no de Llei per declarar les Illes com a “territori lliure de cultius transgènics”. Amics de la Terra i Greenpeace celebren aquesta decisió, adoptada després d’una intensa campanya desenvolupada per la Plataforma “Mallorca Lliure de Transgènics” [1] i manifesten la seva satisfacció per una decisió que suposa un gran pas en defensa de la biodiversitat, una millora de la seguretat alimentària i una millor protecció de l’agricultura de les Illes Balears.

A les Comunitats Autònomes d’Astúries i el País Basc, a més d’un gran nombre de municipis com Albacete o Palència també han apostat per aplicar el principi de precaució per protegir el seu medi ambient i la salut dels seus ciutadans i declarar-se lliures de transgènics.

Des de Greenpeace i Amics de la Terra ens recorden que la situació dels transgènics a Espanya segueix sent extremadament preocupant. La manca de transparència, la inexistent traçabilitat, la impossibilitat d’un etiquetatge correcte, el descontrol dels cultius experimentals, les desenes de noves varietats aprovades, l’augment de superfície pel que fa a la campanya passada són alguns dels fets que demostren que a Espanya se segueixen prioritzant els interessos de les grans empreses del sector.

La iniciativa s’enmarca en una campanya que inclou 236 regions,més de 4200 municipis,i desenes de milers de pagesos i productors de aliments per tota Europa que s’han autodeclarat “lliures de transgènics” “GMO-free”.

Més informació a www.gefoodalert.org i a www.gmo-free-europe.org i a www.ecologistes.net.

Compaeteix!

Alguna cosa a dir?

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.