Salvem la Llotja Avinyó

By in Barcelona, Disseny, Escoles, Eventos, Fotos on December 27, 2009

P1190150

P1190150 by diluvi.

Feia anys que es comentava, desde finals del S.XX quan jo que estudiava allà, pero al final sembla que es una realitat si no ho impedim.

Podeu donar soport al blog creat per ajudar a que aixó digui reversible http://sosllotjaavinyo.blogspot.com o al l Grup Llotja Avinyó del facebook

Fà uns dies van tancar la seu de l’Escola d’Arts i Disseny Llotja situada al carrer d’Avinyó al centre de Barcelona.

L’espai que ocupava és el Borsí, un palau del segle XIX que amb unes condicions lamentables per la manca de cura de l’administració competent, en aquest cas el Consistori d’Educació de Barcelona que pertany al Departament d’Educació de la Generalitat.

Si bé la situació ha arrivat a límits insostenibles, ara si que la nostra integritat com a alumnes, professors, i personal del centre no es pot garantir.

Fins aqui el que ha sortit als mitjans de comunicació, les raons oficials, peró no és tota la veritat… volem que s’escolti el que pensem del que ha passat, que se sàpiguen les veritables raons d´aquest cínic acte de mobbing inmobiliari administratiu.

L’escola no ens la tornaran com a centre d’estudis, la tanquen, ens translladen, ens trenquen el ritme del curs, i són els nostres herois perque així no ens caurà una pedra a sobre.

Peró què volem nosaltres? volem el compromís de la Generalitat de que el seu ús no serà administratiu, perquè no volem creure que ens han deixat estar allà fins un límit perillós només amb la intenció de tenir un espai on posar quatre oficines en un marc incomparable. Els alumnes, ex alumnes, professors de la Llotja estem conmocionats per que el Borsí ha de ser el buc insgnia de la nostra escola, no són quatre pedres sense cap simbolisme.

Des que es va saber la noticia ha corregut com la polvora la intenció de que es senti la nostra veu, perquè a ningú ens ha deixat indiferent el desallotjament i no només la nostra opinió conta. La del barri que ens acull, i ens fà partíceps i ens encomana inspiració per la nostra obra i el nostre esperit, la dels comerços que ens envolten, la de tot l’ambient que fà que la Llotja sigui màgica. No podem perdre-la. No ens ho podem permetre. Que es senti la nostra veu.

Divendres 16:00h Funeral simbólic a les portes de la Llotja Avinyó.
Veniu de negre.Porteu espelmes.

Donarem a conèixer el manifest s.o.s Llotja Avinyó.
Parlarem de próximes movilitzacions.

Compaeteix!

Alguna cosa a dir?

Loading Facebook Comments ...

9 thoughts on “Salvem la Llotja Avinyó

 1. 1

  hola, si et sembla bé enllaçarem el teu blog amb la notícia. Ens agradaria fer un recull de medis on se n’hagi dit alguna cosa, també blogs es clar.
  Aviat ho publiquem, si saps d’algun altre lloc on surti i no aparegui a la próxima entrada, fes-nos-ho saber, amb un comentari. Gracies!

  pots fer una ullada si vols al blog que hem obert per aquest motiu
  http://sosllotjaavinyo.blogspot.com

  fins aviat!

 2. 2

  Cal lluitar per no deixar perdre l’ensenyament públic d’arts al centre de la ciutat que es on han de ser.

  Gracies per l’enllaç

 3. 3

  Hola, sóc una ex-alumne de l’escola Llotja del carrer Avinyò, vaig cursar 2on de comuns ara fa 20 anys! i em semble totalment indignant que li tanquin les portes d’aquest edifici a l’art, a una escola plena de màgia, de creativitat, que fa que els alumnes que hi varem ser, i dessitjo que hi pogueu seguir, ens prenguessim els estudis a Llotja, especialment la del carrer Avinyó, amb tota la motivació i l’il.lusió de saber-se un privilegiat per poder estar en aquest lloc, que a més, tota aquesta màgia la donaven els profes, els alumnes, l’edifici en sí, però per a mi, sobretot, l’olor. Olor a paper Ingres, a fang, a carbonet, a tinta xina, a diapositives explicades pel Bracons…son masses records en unes parets que només haurien de ser per Llotja.

 4. Verónica Méndez
  4

  Se me parte el corazón al leer esta noticia. Todavía recuerdo las clases de modelaje, la preciosidad del aula de dibujo, esas escaleras espectaculares, esos pasillos que siempre llevaban a alguna clase escondida llena de arte, a mas pasillos, a escaleritas que daban a la sala de las calderas. Esa magnífica terraza desgastada con vistas a los tejados del Gótico donde salíamos a respirar el aire de un barrio lleno de encanto. Me enamoré de ese lugar desde el primer día que puse un pie sobre los escalones de esa entrada de la que teníamos que despertar a los vagabundos cada mañana para poder entrar. De corazón espero que permitan que siga siendo lo que era, que más generaciones puedan sentir lo que sentimos muchos allí.

 5. 5

  Acabo de leer la noticia, hace 20 años estudie en esas aulas, luego pase a Ciutat Balaguer y acabe en Esplugas………….pero sin duda el año de Avinyo fue el mejor, ojala podamos conservar este buque insignia de todos los que hemos pasado por Llotja.

 6. 6

  si perdemos este edificio perderemos un gran referente del arte, diseño y cultura.

 7. Esther Ortega Bernabé
  7

  Hola sóc una ex-alumne de la llotja, fa 20 anys vaig fer els dos primers cursos comuns al carrer avinyo, els millors anys a l’escola d’Art i Oficis Aplicats sens dupte, l’edifici te una magia especial.
  I recordo una anecdota, un noi va caure d’una casse a la de sota per un forat a terra tapat amb uns vidres o metraquilats, al caure un tamboret al terra i trencar el vidre, ja llavors no es va fer res, es veritat que em estudiat durant molts anys amb el perill constant de patir accidents, i mai no han fet res, han esperat al limit per poder-la tancar, espero que amb el suport de tots aconseguirem que aquest edifici no es perdi.

 8. Albert García
  8

  És una llàstima que un govern català es vulgui oblidar d’una escola històrica com aquesta seu de la Llotja, que per ella han passat molts alumnes que van representar i representen la cultura del nostre país, i que tant esfoç em fet tots junts per aquest edifici.

  Albert García

  Ex-professor

 9. 9

  This post is on 18 spot in google’s search results, if you want more
  traffic, you should build more backlinks to your
  posts, there is one trick to get free, hidden backlinks from authority
  forums, search on youtube: how to get hidden backlinks from
  forums

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.