Escola Josep M. Jujol

By in Gràcia on January 27, 2011

Jornada de portes obertes 2011
25 de gener a les 15:15h
26 de gener a les 15:15h

L’escola l’ensenyaven  els nens de 6º…de 2 en 2… acompanyaven als pares per les instal·lacions per on eren els mestres.

El primer que ens han dit les 2 nenes que ens acompanavem : “això és el pati, abans hi havia un cementiri i després una fàbrica de claus..mireu la clau al fons ( escultura de una clau simbol de l’escola)”

Fa 25 anys que existeix aquesta escola, per tant és bastant moderna, la coneixiem una mica de venir a votar…..; pero abans tenien un pati de terra i arbres i ara els hi han tret pq estan fent obres ( també aqui!!!) de un poliesportiu al darrera (que dona al carrer Neptú), quan estiguin acabades tindran un espai “de terra” a on hi haurà un hort.

Hem parlat amb el mestre de musica, amb la de educacio especial, amb les cuineres,i despres la directora, la de infantil i la de l’ampa han fet una explicació amb power points molts plens de texte..

Podriem dir  que és una escola “standard”:  fan coses que estan molt bé, altres normal, però amb un tarannà molt pràctic.

La directora deia que en aquesta escola es respira tranquilitat i alegria, que afronten els canvis/fets de la societat actual amb una actitud positiva i constructiva , de reflexio i de autoavaluacio de com ho estan fent com a escola,buscant millora continua, amb normes argumentades,mirant de parlar molt.

Treballen amb  mètodes habituals pero també fan projectes:   tenen 3 a l’any , un general de tot el cole, aquest any era la mediterranea. Els nens van matitzant un projecte proposat pels mestres, p,ex, els hi van dir als de 5é que havien de mirar la pesca, pero un nen va parlar del comerç, grans viatges, etc. i ho van incorporar
o ” les normes son molt importants per estructurar el cap, als nens cal dir.lis de tant en tant “por ahí no, chatin””

Al menjador hi havia un horari de la setmana, amb el menu, i dibuixat el joc per fer al pati, dilluns futbol, dimarts futbol, dimecres tennis,.. ; he preguntat qe era aixo ( donat que el pati ha de ser “joc lliure” (el joc lliure és pedagogic))…i diu ” es que si no només juguen a futbol,és una obsessió aixo del futbol”… és a dir fan joc lliure pero tenen altres jocs suggerits, i 2 dies a la setmana NO futbol… je je es veu que ha estat un drama això…

A parvulari fan racons, projectes i fitxes, tb nens grans ajuden els petits, a llegir contes, a escriure carta als reis… intenten treballar en grups petits (desdoblament de grups li diuen)

Diuen qe hi ha un enfoc constructivista de la llengua, i donen molta importancia a la educacio visual i plàstica.

La primaria i l’escola en general : es consideren una escola amb maxim nivell de competencies en català, castellà, i anglès,  ja qe no fan classes de angles si no que fan classes en angles;  fan una mena d’erasmus de coles amb altres paisos ( Finlandia, Alemania, França…)

A les famoses enqestes de avaluacio de coles diuen qe tenen força èxit.

Fan grups petits sempre que poden, presten molta atencio a les tic (em vist els nens de p4 amb els ordinadors..), socialitizen els llibres (so, tenen llibres, pero es reciclen, aixi els han de cuidar)

Estan molt integrats al barri, no se quin projecte a la biblioteca, van al perill a fer natacio, tenen agenda 21, cami escolar, molt bon rollo amb l’ampa.

Tenen 2 linees, o sigui 50 places menys uns 15 germans ( ja no se si creurem lo dels 15 germans!!) SOLEN ENTRAR TOTS ELS QE LA POSEN EN 1º OPCIO, i molts de 2º ( no omplen les 2 linees en 1º opcio)

El web de l’escola es http://www.xtec.es/centres/a8042780/ i antics alumnes tenen un Grup al Facebook.

Compaeteix!

Alguna cosa a dir?

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.