El sistema ens ha expulsat de la escola que ens tocava i voliem

By in Barcelona, Escoles, Gràcia, Pensaments Anna, Vida on March 16, 2011

Per a nosaltres la elecció de la escola per la nostra filla ha estat una de les questions més reflexionades, estudiades i pensades de les que hem hagut de fer mai.

Els darrers mesos hem estudiat molt : hem visitat escoles, hem parlat amb mestres i educadors, hem llegit articles de pedagogia, hem compartit coneixements i informació amb altres pares i mares.

alertapublicaTenim unes creences i uns principis, pel quals considerem que la educació és un dels pilars de la societat, i considerem que ha de ser publica, laica i de qualitat. Això direccionava la nostra recerca de escola cap a aquest perfil de escola, amb una profunda confiança. La proximitat a la xarxa familiar i a l’entorn de la nostra filla també va ser un punt molt valorat, per les consequències educatives que hi veiem : sobre tot facilitat de teixir una xraxa social i promoure la autonomia de la nostra filla

Ens hem informat de altres models, pero honestament, hem volgut ser coherents amb la nostra ideologia.

La primera sorpresa va ser la de constatar que no totes les escoles son iguals: no només per la personalitat pròpia i el tarannà de un equip, si no en quant a metodologies.

Vam tenir la sort que algunes de les escoles del nostres barri, i de la nostra àera de proximitat , proposaven uns projectes que ens semblaven atractius.

Encara més sort al saber que l’escola amb el projecte que nosaltres consideravem honestament millor per la nostra filla, la teniem ben a prop de casa i hi erem en l’area de proximitat :

 • una escola impregnada de pedagogia activa i montessoriana, alhora que d’altres
 • una escola amb metodologia de treball completament per projectes, sense utilització obviament ni de fitxes, ni de llibre de texte unic, a on la recerca de informacio es forma amb metodes actuals i les tecnologies contemporànies
 • una escola sense examens, a on l’avaluació es continua, i a on els nens grans s’auto avaluen
 • una escola que busca molta participacio dels nens; a on es busca la relació de nens de diferents edats; una escola amb una gran comunicació via web-blog
 • una escola que segueix la agenda 21, que disposa de menjador ecològic, que promou el transport public

Hi vivim a 2 carrers, el pare hi treballa a 3 carrers, avi i avies a escassos minuts.

Logicament va ser la nostra aposta, feta a consciencia , reflexionada, raonada i raonable.

Vam cumplimentar la llista amb altres escoles del barri amb projectes que també ens semblaven atractius, tot i que aquest ens semblava el més adequat per la nostra filla.

Ara el sistema ens ha expulsat de la escola que ens tocava, i de totes les altres també.

La irracionalitat de la assignació de places, després de la feina de recerca informacio i reflexió, no la podem acceptar.

Pero encara més , com el sistema hem pot garantir que la meva filla podrà disposar de la mateixa educació que li tocava, per dret i per tria, el que l’atzar li ha tret ? Em garanteix el sistema que podra disposar del mateix en un altre centre?

Si no es així, la meva filla veu vulnerat el seu dret de tenir una escola publica, laica, de proximitat, i amb el model pedagogic que tenia assignat, per zona i per elecció.

Reclamem l’accés de la nostra filla a l’escola de proximitat i model pedagogic que tenia assignada i triada pels seus pares.

Compaeteix!

Alguna cosa a dir?

Loading Facebook Comments ...

6 thoughts on “El sistema ens ha expulsat de la escola que ens tocava i voliem

 1. 1

  És increible que passi aìxò. I ara què fareu?

 2. 2

  A Barcelona ciutat a families que havien sol.licitat escoles publiques, en sol.licitud inicial i mitjançant instancies i queixes al consorci de educació, els hi han asignats places a escoles religioses i concertades.
  Perdoneu però em sembla gravissim i discriminatori!!

 3. 3

  em poso on no em demanen però en l’escrit dieu que hi ha diferents models educatius en diferents centres públics oi?

  Si és així el problema no és que no us hagin concedit l’escola que volieu sinó que no totes les escoles siguin iguals.

  Per la resta, ja se sap que quan una cosa és gratuïta no pot ser com un la vol sinó com a un li dónen 🙂 I que l’administració no està gestionada pels millors sinó pels… bé, pels que hi ha 🙂

  Per cert, quina escola havieu demanat i a quina escola us ha tocat?

 4. 4

  @greips “ja se sap que quan una cosa és gratuïta…”
  De gratuita res. La paguem amb els Impostos.

 5. 5

  HAVIEM SOLLICITAT LES 3 ESCOLES DE PROXIMITAT I 6 ESCOLES DEL DISTRICTE, TOTES PUBLIQES I LES QE RESPONIEN A UNA DETERMINADA METODOLOGIA,
  A LES RESPECTIVES INSTANCIES VAM INSISTIR EN que estavem disposats a desplaçar nos, pero en escola publica , ja que enns som ferms defensors, i a metodologia afí a la solicitada : ens han ofertat una religiosa de metodologia que no compartim i de pagament !!! ens ha semblat una broma de mal gust
  i impropia de un pais del 1º mon : es que no tots els nens tenen plaça de escola publica a la ciutat de barcelona?????

 6. 6

  no, no hi ha escoles públiques per tothom… per això n’estan construïnt 🙂

  entenc doncs que us volen fer pagar per donar-li una educació pública a la vostra filla? I a més a més fora de Gràcia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.