@diluvi

Ens segueixes?

Compaeteix!

Frases escoltades a l'auditori del CCCB fa uns dies.

"Ecologia és Economia.

Ecologia de les Ocurrències : plantar 140000 arbres i no voler una ecotasa de un tant per mil pel petroli.

Rehabilitar cases no eficients crea feina ( del sector construcció…)

Canvi climàtic : no és una qüestió científica ni política : és moral!!

No es poden prometre serveis suecs amb impostos llatinoamericans.

Aspirem a un model de laicisme-republicanisme-de drets i deures.

Aprofitar el canvi de cicle econòmic per fer el canvi.

No donar xecs "regals" a costa de renunciar a fer serveis ( com escoles bressols…)

PAGAR IMPOSTOS NO ÉS UN DELICTE

Pot ser s'ha arribat al PIB de la UE, però amb menor serveis socials….a que serveix ? com es pot presumir de super habit si hi ha manca de serveis??

Ens preocupa que no preocupi el medi ambient.

Necessitem fer força perqué "ZP" no deixi de mirar a l'esquerra.

Tenim una actitud de l'EXIGENCIA,RAONADA,TRANQUILA I CONSTRUCTIVA. "

Joan Herrera. Auditori CCCB Barcelona.febrer 2008.

Compaeteix!

http://www.youtube.com/watch?v=ADcajG3yjJg

Compaeteix!

Fa un parell d'hores tornàvem de fer una pasejada per Barcelona, hem baixat fins la platja de la Barceloneta passant pel Gòtic i hem tornat amb el bus num. 24 desde Pl. Catalunya, veniem tos contents i observant que el 80% del passatge del bus eren turistes italians.

Al baixar al Carrer Gran un home d'uns 40 anys, d'aspecte indìgena sudamericà (tipus Xàvez), vestit amb un jersei de llana blanc i blau cel i pantalons de pinces clars s'ha apropat a mi fent moviments estranys, empenyant-me i preguntant-me si baixava, hem baixat els dos del bus i de seguida he anat a mirar si tenia la cartera a la butxaca interna de la meva xaqueta, me l'havia robada , .. a l'home l'he perdut de vista, crec que ha tornat a pujar al bus, però un altre home, potser un còmplice, m'ha dit que ha fugit corrents cap amunt, no l'he vist.

Quina ràbia, no pels 80EUR que portava, sinó per totes les gestions que he de fer, ja he anul·lat les targetes i he anat a fer la denuncia als mossos, però encara em falta tornar a fer tota la documentació.

Viatjo molt en tren i transport públic i he vist mes d'un cop robatoris com aquest, avui m'ha tocat a mi (a pesar de que sempre vaig amb precaució), m'he adonat aviat i he intentat perseguir-lo per reclamar-li el que havia robat, però no ha estat suficient : el proper cop que vegi algo estrany no em quedaré amb els braços creuats.

Compaeteix!

Esto es lo que le he dicho esta mañana a un chico,  en el metro, a las 8:30 de la mañana, escuchando música reguetón en el altavoz del móvil, pretendía que todos la escuchásemos.

Me he esperado un par de paradas a ver si era un "error", una llamada sin contestar o algo, mas de uno le hemos echado una mirada diciendo "oye a mi no me interesa tu música", y viendo que nadie hacia nada me he levantado de mi sitio (habia logrado sentarme) y he ido hacia él y le he dicho:

– Perdona, ¿te importaría ponerte los cascos? A mi no me interesa escuchar tu música.

y e me contesta:

– no tengo, si te molesta cambia de vagón.

y yo le digo:

– no creo que me moleste solo a mi

y una señora dice:

– a mi tampoco me interesa escuchar tu música

Y la discusión ha continuado, hasta que la canción ha finalizado y no ha vuelto a sonar mas.

No es la primera vez que llamo la atención, en otro caso el chico apagó el teléfono sin queja alguna.

Compaeteix!

 

He viscut la saga dels llibres de Ayla amb molta intensitat. L'Ayla es va tornar per mi un ídol, com se que abans li havia passat a algunes amigues meves, i volia seguir la seva vida estés a on estés, al Nord del Mar Negre o al Danubi….

Així que em vaig llegir els 5 llibres.

No son òptims, els darrers estan plens de descripcions massa llargues i m'atreviria a dir que cada cop menor rigor antropòlogic. Tot i així m'han agradat moltissim.

De fet el primer el vaig llegir al acabar el curs de prehistòria, i les descripcions sobre la geoclimatologia i la biogeografia em van refrescar conceptes tractats a la carrera de geografia.

Però qui t'enganxa de fet és Ayla : perquè Ayla és tot : és guapa, és bona, és intel.ligent, és habil, és sexi……i te a Lobo,Bebe….i a Winney…..y clar…a Jondalar……Durc…Jondayla….

Aconsello aquests llibres de Jean M.Auel, per llegir amb calma…a no ser que t'enganxin….cosa probable! 

Comença la història de una nena Homo sapiens que queda òrfana després de un terratremol al nord del Mar Negre , i és adoptada per un grup de Homo neanderthalensis……

Compaeteix!

Aquesta és la famosa Olivia de  Popeye….nom original Olive Oyl, i també anomenada Oliva y Rosario… De fet, mireu quines averiguacions  he fet sobre la historia de aquests famosos personatges:

(http://es.wikipedia.org/wiki/Popeye):  "La primera aparición de Popeye fue el 17 de enero de 1929Thimble Theater, la cual era publicada desde 1919 y protagonizada por Oliva Olivo, su hermano Castor Olivo y su novio Ham Gravy. Popeye fue contratado originalmente por Castor y Ham para pilotar el barco que los ayudaría a cazar una gallina mágica. Semanas después, mientras viajaban de vuelta, Popeye recibe un disparo, pero la gallina le otorga fuerza sobrehumana como respuesta a sus cuidados. El personaje fue adquiriendo mayor popularidad con el paso del tiempo y la tira cómica comenzó a ser publicada por otros periódicos. Además, Oliva dejó a Ham para convertirse en la nueva novia de Popeye. Castor continuó apareciendo, siempre con aventuras que requerían de la ayuda del marino. En 1933, Popeye recibió un bebé por correspondencia, al cual adoptó y bautizó Cocoliso. Otros personajes regulares dentro de la tira cómica fueron Pilón, un amante de las hamburguesas; George W. Geezil, un zapatero que no se llevaba bien con Pilón; y Eugene the Jeep, un animal amarillo traído de África. Además estaba la Bruja del mar (última bruja sobre la tierra) y Alice the Goon, su secuaz. La tira cómica presentaba ciertas diferencias con las series animadas. Las historias eran más complejas, con varios personajes que no aparecieron en los dibujos animados (el rey Blozo, por ejemplo). El uso de la espinaca no era muy habitual y Bluto solo tuvo una aparición. Segar firmaba las primeras tiras cómicas con un cigarrillo, debido a que su apellido era un homónimo de "cigar" (cigarrillo en inglés).

Thimble Theater se convirtió en una de las tiras cómicas más populares de King Features durante los años 30 y continuó siendo publicada durante décadas. Tras la muerte de Segar en 1938, la tira cómica pasó a estar a cargo de varios artistas. En los años 50 fue creado un spin-off titulado Popeye el marino. Debido a la popularidad creciente del personaje, Thimble Theater cambió su nombre a Thimble Theater Starring Popeye en los años 60, y finalmente a Popeye en los años 70."

Per cert, sabieu que Popeye vol dir "Pop eye"? "ojo salton!!" (de l'anglès Pop-eye /pɒpaɪ/).

Compaeteix!

Doncs si, estem emprenyats, cansats, de vegades agobiats, perque hi ha coses que ens sobrepassen.

Últimament se'ns estan ajuntant diversos problemes domèstics (goteres, embussos, tv  i ordinador espatllats, ITV cotxe pendent, etc),  a mes també estem descuidant la nostra salut (no fem gaire exercici, no mengem be,..) i la nostra economia (estem sortint molt).

Fent mig broma dèiem que tenim una falta de manteniment, inversió i gestió mes llarga que Catalunya, però be aquestes coses depenen de nosaltres i ho solucionarem.

Per arrodonir-ho aquest matí, com cada dia laboral, ens hem aixecat a les 7 amb les noticies del Bases a la ràdio: continuen els problemes de Renfe, i mil desgracies mes, … aquestes coses ja no depenen tant de nosaltres, però crec que tots podem fer alguna cosa per petita que sigui.

I quan un amic ens ha enviat un email respecte al que està passant al nostre país no he dubtat en donar-hi suport. Català Emprenyat es un manifest endreçat als nostres dirigents perquè facin alguna cosa en el tema de les infraestructures de Catalunya (principalment Rodalies). Espero que això sigui un primer pas i que despès continuïn les mobilitzacions enfront altres problemes com son la conciliació familiar o la vivenda, entre molts d'altres. 

Compaeteix!

Top