Ara amb el MWC es parla molt de les últimes tendències i “modes” tecnològiques …

Aquí les meves impressions i prediccions de futur. Son opinions personals, totalment subjectives i seguint la meva intuïció.

  • Mobile: Penso que la implantació del smartphone deixa de ser una novetat, ja es una realitat i que les millores en el sector ja son detalls.
  • IOT: L’Internet de les coses ara te un boom, penso que es molt útil però tampoc cal exagerar, no te sentit que absolutament tot estigui connectat, no es sostenible i tampoc còmode.
  • SmartCity: Aplicar el IOT com a mesura de fer les coses mes funcionals si que te sentit, però, per exemple, la solució no es tant que un sensor detecti que un contenidor està ple sinó mirar cada cop de generar menys residus.
  • Mobilitat: Els cotxes elèctrics, intel·ligents i autònoms son una gran revolució  que ens ha de fer plantejar moltes coses que s’estan fent malament actualment. El cotxe personal no te sentit, es pur consumisme promogut per grans interessos (industria del automòbil, infraestructure, petroli,…).
  • Realitat augmentada: Veig que te aplicacions molt útils en molts sectors dels serveis com el turisme, oci, comunicació i màrketing com també en determinada indústria.
  • Realitat virtual: Potser m’equivoco però penso que es i serà una cosa de frikis. No nego que pot ser molt útil en temes de formació (com a simuladors) i potser en el oci, però realment poca cosa ens pot ajudar en el dia a dia. La realitat es prou bonica i l’hem de gaudir i cuidar.

En general penso que hem de tendir a una vida mes racional, mes natural, mes humana. No estem aprofitant prou tots aquest avenços per millorar la qualitat de vida, de vegades ens la complica.

M’agradaria viure un futur proper on tots treballéssim menys, gaudíssim mes i féssim coses que ens agraden, coses per enriquir el coneixement i el benestar de la humanitat i del planeta. La raça humana es prou intel·ligent per invertir les seves capacitats per fer-ho.

La feina no dignifica, esclavitza… avui en dia no ens calen esclaus, tenim tecnologia, tenim robots que poden fer moltíssimes coses…  aprofitem-ho Moltes feines actuals no tenen sentit, dediquem-nos a pensar, aprendre, gaudir, crear, divagar,… , les màquines que facin la resta…

Per això cal un canvi de  mentalitat general, clarament tots aquests avenços han de repercutir en tota la societat, no els interessos d’uns pocs. Un lloc de treball substituït per la tecnologia no ha d’implicar un aturat sinó una mica mes de llibertat per tots. I tot aixó no ha de ser gratis, un robot ha de continuar pagant impostos. El benefici ha de ser per tots i no per uns pocs.

Peró no oblidem que som humans i que els humans ens necessitem… que les màquines s’ocupin de les màquines i que les persones ens ocupem de les persones.

No crec en la realitat virtual.

Compaeteix!

A4 Dibuixos fets pels nens de P5.

Compaeteix!

Aquest cap de setmana a Arc de Trionf, Barcelona podras veure i provar cotxes el·lèctrics.

www.expoelectric-formulae.cat/activitats/expotest-electric

Compaeteix!

SmartCity és un congrés únic global líder del moviment per al desenvolupament de comunitats intel · ligents que impulsin ciutats innovadores i sostenibles.

Del 19 al 21 novembre 2013 Fira Barcelona.

www.smartcityexpo.com

Compaeteix!

Balearia Publicidad Engañosa

Tras analizar la información ofrecida por Balearia, contratamos el servicio Barcelona – Eivissa, Eivissa – Barcelona para viajar con nuestra hija de 3 años y nuestro vehiculo propio. Normalmente viajamos en avión, pero este año decidimos probar este transporte en parte porque estábamos “seducidos” por la publicidad de la compañia, que promete que las vacaciones empiezan en el viaje: camarotes, restaurantes, piscina, elevado numero de butacas cómodas, restaurante, bar y area de juegos infantiles con monitores para los niños:

El viaje de noche nos resultaba conveniente, y el de dia tambien adecuado para la niña debido a las instalaciones del buque.

El viaje de ida, contratado y realizado con el buque Martin Soler el lunes 20 de junio no tuvo ningun incidente: el camarote estaba en perfectas condiciones, el barco disponia de  butacas mas que suficientes para todos los  pasajeros,  y los vehículos estaban convenientemente cargados en la bodega del buque. Al ser un viaje nocturno no pudimos hacer uso de la piscina pero si de las areas de juego.

El viaje de retorno del dia 3 de julio, sin embargo, no cumplió con lo establecido en el pasaje.

No embarcamos en el buque Borja I de Balearia en el que teniamos contratado el pasaje y realizado el check in, si o en el buque Visemar One.

El buque no salpó a la hora prevista, 13.45, si no que más 1 hora más tarde, a las 15.00 (llevábamos des de las 12.15 h esperado en el muelle de Botafoc que no disponía de ningún tipo de servicios (ni oficina de Balearia, ni WC, ni una simple sombra), a esa hora del mediodía tuvimos que esperar bajo el sol.

El buque no disponia más que de 49 butacas  y muy pocos camarotes, y ni siquiera pudimos tener butacas contiguas al estar la mayoría ocupadas.

El buque no disponia de piscina, ni de area de juegos infatntiles, y nuestro vehículo realizó la travesia al aire libre.

Curiosamente el buque disponia de sala de rezos.

A nuestro malestar y decepción (sobre todo de nuestra hija de no poder hacer uso de la piscina ni de la sala de juegos), se unió el de otros pasajeros qe provenían de Palma y a quien no se les habia avisado de la escala en Eivissa.

Por nuestra parte desamos realizar una reclamacion formal ya que Balearia no ha cumplido ni con aquello publicitado, que nos llevó a contratar sus servicios, ni con aquello contratado, por lo que solicitamos la devolución del importe de pasaje y de una compensación por los inconvenientes.

Compaeteix!

Ens han publicat aquestes fotos a la guia de New York City de dguides.com

Les fantàstiques platges amb dunes a tocar de la megàpolis,  Jones BeachFire Island

Jones Beach

Jones Beach by diluvi.

Fire Island

Fire Island by diluvi.

Compaeteix!

creativity man What Makes us Creative?

Una foto nostra en aquest interessant article de creativitat.

Are you creative?

More creativity means more fun, more buzz, more laughter in life.

read more a :

http://goodlifezen.com/2007/11/24/what-makes-us-creative/

Compaeteix!

Platja de Colera

P1130758 by diluvi.Un altre foto que ens han publicat a Costa Brava Tourist Guide Spain’s Best Beach Resorts in Catalonia http://costabravatouristguide.com/9-san-miguel-de-colera

Compaeteix!

Top