A4 Dibuixos fets pels nens de P5.

Compaeteix!

wpid-IMG_20131113_190407.jpg

La Coordinadora d’ampes de Gràcia va presentar ahir un estudi sobre l’escolarització pública al districte amb l’objectiu d’avaluar l’oferta i la demanda actual de places escolars i elaborar una planificació de cara a un futur immediat. L’informe vol ser la primera pedra d’un mapa escolar general.

Un estudi veu insuficient l’oferta de l’escola pública a Gràcia El Períodico, Dimecres, 13 de novembre del 2013

Compaeteix!

Per a nosaltres la elecció de la escola per la nostra filla ha estat una de les questions més reflexionades, estudiades i pensades de les que hem hagut de fer mai.

Els darrers mesos hem estudiat molt : hem visitat escoles, hem parlat amb mestres i educadors, hem llegit articles de pedagogia, hem compartit coneixements i informació amb altres pares i mares.

alertapublicaTenim unes creences i uns principis, pel quals considerem que la educació és un dels pilars de la societat, i considerem que ha de ser publica, laica i de qualitat. Això direccionava la nostra recerca de escola cap a aquest perfil de escola, amb una profunda confiança. La proximitat a la xarxa familiar i a l’entorn de la nostra filla també va ser un punt molt valorat, per les consequències educatives que hi veiem : sobre tot facilitat de teixir una xraxa social i promoure la autonomia de la nostra filla

Ens hem informat de altres models, pero honestament, hem volgut ser coherents amb la nostra ideologia.

La primera sorpresa va ser la de constatar que no totes les escoles son iguals: no només per la personalitat pròpia i el tarannà de un equip, si no en quant a metodologies.

Vam tenir la sort que algunes de les escoles del nostres barri, i de la nostra àera de proximitat , proposaven uns projectes que ens semblaven atractius.

Encara més sort al saber que l’escola amb el projecte que nosaltres consideravem honestament millor per la nostra filla, la teniem ben a prop de casa i hi erem en l’area de proximitat :

  • una escola impregnada de pedagogia activa i montessoriana, alhora que d’altres
  • una escola amb metodologia de treball completament per projectes, sense utilització obviament ni de fitxes, ni de llibre de texte unic, a on la recerca de informacio es forma amb metodes actuals i les tecnologies contemporànies
  • una escola sense examens, a on l’avaluació es continua, i a on els nens grans s’auto avaluen
  • una escola que busca molta participacio dels nens; a on es busca la relació de nens de diferents edats; una escola amb una gran comunicació via web-blog
  • una escola que segueix la agenda 21, que disposa de menjador ecològic, que promou el transport public

Hi vivim a 2 carrers, el pare hi treballa a 3 carrers, avi i avies a escassos minuts.

Logicament va ser la nostra aposta, feta a consciencia , reflexionada, raonada i raonable.

Vam cumplimentar la llista amb altres escoles del barri amb projectes que també ens semblaven atractius, tot i que aquest ens semblava el més adequat per la nostra filla.

Ara el sistema ens ha expulsat de la escola que ens tocava, i de totes les altres també.

La irracionalitat de la assignació de places, després de la feina de recerca informacio i reflexió, no la podem acceptar.

Pero encara més , com el sistema hem pot garantir que la meva filla podrà disposar de la mateixa educació que li tocava, per dret i per tria, el que l’atzar li ha tret ? Em garanteix el sistema que podra disposar del mateix en un altre centre?

Si no es així, la meva filla veu vulnerat el seu dret de tenir una escola publica, laica, de proximitat, i amb el model pedagogic que tenia assignat, per zona i per elecció.

Reclamem l’accés de la nostra filla a l’escola de proximitat i model pedagogic que tenia assignada i triada pels seus pares.

Compaeteix!

P1190150

P1190150 by diluvi.

Feia anys que es comentava, desde finals del S.XX quan jo que estudiava allà, pero al final sembla que es una realitat si no ho impedim.

Podeu donar soport al blog creat per ajudar a que aixó digui reversible http://sosllotjaavinyo.blogspot.com o al l Grup Llotja Avinyó del facebook

Fà uns dies van tancar la seu de l’Escola d’Arts i Disseny Llotja situada al carrer d’Avinyó al centre de Barcelona.

L’espai que ocupava és el Borsí, un palau del segle XIX que amb unes condicions lamentables per la manca de cura de l’administració competent, en aquest cas el Consistori d’Educació de Barcelona que pertany al Departament d’Educació de la Generalitat.

Si bé la situació ha arrivat a límits insostenibles, ara si que la nostra integritat com a alumnes, professors, i personal del centre no es pot garantir.

Fins aqui el que ha sortit als mitjans de comunicació, les raons oficials, peró no és tota la veritat… volem que s’escolti el que pensem del que ha passat, que se sàpiguen les veritables raons d´aquest cínic acte de mobbing inmobiliari administratiu.

L’escola no ens la tornaran com a centre d’estudis, la tanquen, ens translladen, ens trenquen el ritme del curs, i són els nostres herois perque així no ens caurà una pedra a sobre.

Peró què volem nosaltres? volem el compromís de la Generalitat de que el seu ús no serà administratiu, perquè no volem creure que ens han deixat estar allà fins un límit perillós només amb la intenció de tenir un espai on posar quatre oficines en un marc incomparable. Els alumnes, ex alumnes, professors de la Llotja estem conmocionats per que el Borsí ha de ser el buc insgnia de la nostra escola, no són quatre pedres sense cap simbolisme.

Des que es va saber la noticia ha corregut com la polvora la intenció de que es senti la nostra veu, perquè a ningú ens ha deixat indiferent el desallotjament i no només la nostra opinió conta. La del barri que ens acull, i ens fà partíceps i ens encomana inspiració per la nostra obra i el nostre esperit, la dels comerços que ens envolten, la de tot l’ambient que fà que la Llotja sigui màgica. No podem perdre-la. No ens ho podem permetre. Que es senti la nostra veu.

Divendres 16:00h Funeral simbólic a les portes de la Llotja Avinyó. Veniu de negre.Porteu espelmes.

Donarem a conèixer el manifest s.o.s Llotja Avinyó. Parlarem de próximes movilitzacions.

Compaeteix!