L’abril del 1870, el govern espanyol volgué cridar obligatòriament els mossos per servir dins l’exèrcit, i es produí una revolta popular d’oposició en diversos pobles del pla de Barcelona, entre ells la vila de Gràcia, coneguda com la Revolta de les Quintes. El general Eugenio de Gaminde va ser l’encarregat de fer efectiva l’ordre de les primeres quintes. Els graciencs foren avisats de l’arribada de les tropes amb els tocs de la campana de la Plaça Orient (després plaça Rius i Taulet i, des del 2009, Plaça de la Vila).

Llegir mes a la viquipèdia

 

Compaeteix!

Al carrer Massens de Barcelona vam gaudir l’altre dia en visitar la fantàstica col.lecció d’art de la Fundació Solsona; quadres i petites escultures de estil naïf plenes de vitalitat i color, procedents de diverses parts del mon.

A més a més aquest centre de art i literatura, és també un centre innovador en la seva vessant interactiva, ja que mentres visites les obres pots interactuar amb el gat negre  anomenat  Gattonero Zac.

Us deixo algunes imatges del que podeu trobar a aquesta mostra: no us la perdeu i anoteu a la vostra agenda cultural de Barcelona ! Fundacio Solsona, al carrer Massens!!

P.S. Suggerencia : visitar la mostra i despres sopar al restaurant Mesopotamia !

Compaeteix!

Sky Areny 2008 Aquest cap de setmana hem estat a Areny, un poblet molt maco de la franja. Anem cada any a la festa que organitza el Victor i família.

Cada any fem una performance, aquest cop ha tocat un Sky-Art, aquí teniu les fotos.

Aprofitem per agraïr als amfitrions totes les atencions qu han tingut amb nosaltres així com a saludar a tots als asistents.

Compaeteix!

Me llamo Earl ha sido catalogada como el último gran éxito en series de humor inteligente. No en vano, ya ha sido comparada con comedias de tanta envergadura como Frasier, Friends o Will & Grace.

Sus responsables, Marc Auckland y Greg Garcia, son especialistas en el terreno del humor trasgresor, inteligente y casi surrealista. De hecho, ambos pueden presumir ya de haber recogido un Emmy por sus labores como director y guionista en esta primera temporada.

Me llamo Earl ofrece un irónico y atrevido punto de vista sobre la vida y sus convencionalismos. A pesar de la aparente falta de inteligencia del protagonista, Earl es tremendamente efectivo en su nuevo objetivo de vida: limpiar su karma. La sitcom presenta una original manera de pasar revista a la sociedad que hemos construido.

http://www.mundoplus.tv/zonaseries/series/mellamoearl.php

Compaeteix!

Ultimament no deixo de escoltar aquesta cançó de Jovanotti. M'encanta Jovanotti. És vital,fresc i positiu, sense deixar de ser crític i implicat en els problemes del mon.

Aquesta cançó la entenc al 1000%, reflexa el que ara sentim: és una ninna nanna ( cançó de cuna) que va escriure per la seva filleta.

È per te che sono verdi gli alberi /és per tu que son verds els arbres

e rosa i fiocchi in maternità / i rosa els llaços a la maternitat

è per te che il sole brucia a luglio /és per tu que el sol crema al juliol

è per te tutta questa città /és per tu tota aquesta ciutat è per te che sono bianchi i muri /és per tu que les parets son blanques

e la colomba vola/ i el colom vola

è per te il 13 dicembre / és per tu el 13 de desembre

è per te la campanella a scuola / és per tu la campana del cole

è per te ogni cosa che c'è ninna na ninna e… /és per tu cada cosa que hi ha, ninna na ninna e…

è per te che a volte piove a giugno /és per tu que de vegades plou al juny

è per te il sorriso degli umani /és per tu el somriure dels humans è per te un'aranciata fresca /és per tu una taronjada fresca

è per te lo scodinzolo dei cani/ és per tu el moure la cua dels gossos

è per te il colore delle foglie / és per tu el color de les fulles la forma strana della nuvole / i la farma rara dels núvols è per te il succo delle mele/ és per tu el suc de les pomes

è per te il rosso delle fragole /i el vermell de les maduixes

è per te ogni cosa che c'è ninna na ninna e…/és per tu cada cosa que hi ha ninna na ninna e..

è per te il profumo delle stelle / és per tu el perfum de les estrelles

è per te il miele e la farina /és per tu la mel i la farina

è per te il sabato nel centro / és per tu el dissabte al centre

le otto di mattina / les vuit del matí

è per te la voce dei cantanti la penna dei poeti / és per tu la veu dels cantants la pluma dels poetes

è per te una maglietta a righe/ és per tu una samarreta a ratlles

è per te la chiave dei segreti / és per tu la clau dels secrets

è per te ogni cosa che c'è ninna na ninna e… / és per tu cada cosa que hi ha ninna na ninna e..

è per te il dubbio e la certezza / és per tu el dubte i la certesa

la forza e la dolcezza / la força i la dolçor

è per te che il mare sa di sale / és per tu que el mar te gust de sal

è per te la notte di natale /és per tu la nit de nadal

è per te ogni cosa che c'è ninna na ninna e… / és per tu cada cosa que hi ha ninna na ninna e..

http://www.youtube.com/watch?v=nzwW-z51TrU

http://es.youtube.com/watch?v=nzwW-z51TrU

Compaeteix!

Gràcies a la Sara m'he enterat d'aquesta activitat tan xula !! Ja fa anys que tenia ganes de fer aquesta dança, i ara, lluny de complicar-se la cosa, pot ser el moment : classes de dança del ventre per mammes i els seus bebés!! LLigats als malucs amb les teles portabebés i al ritme de la musiqueta!! És o no és xulo!!??? Les classes a lesyastarr.com.

Compaeteix!

Divendres pasat vaig anar amb bicicleta desde la feina (al poligon Mas Blau del Prat de Llobregat) fins a la platja del Prat, vorejant l’aeroport i amb carril bici i tot, molt maco.

La platja fantàstica, l’hann deixada molt be, xiringuitos, pasareles de fusta, serveis de tot tipus i força neta i sense gaire gent.

A la tornada em vaig parar a un revolt del cami i vaig grabar aquest video.

Compaeteix!

Picnic a la Sala Montjuic

Dimecres pasat vam anar al Castell de Montjuic a veure El Baile de los Vampiros, tot un clàssic. Desde qu fan el cinema a la fresca al Castell de Montjuïc no ens ho pedem ja que es una activitat deal per alguna nit d’entre setmana pels que ens quedem a Barcelona.

Acostumem a anar cap a aquarts de 9,  la película comença les 10 però de 9 a 10 toquen Jazz en directe, cada dia un grup diferent, ja que fan un Concurs del que aquest any es la 3a edició. Tambe  fan un curtmetrage, normlment de gent local (dimecres van pasar un curt d’animació que es deia Violeta, la pescadora del Mar Negro,  els autors els teniem al costat.

Però abans de la película nosaltres sopem, sempre ens portem una manta, uns coixins, una ampolla de vi i alguna cosa per menjar: pa amb tomaquet, pernil bo, formatge, etc. Be de fet, la majoria de gent fa el mateix.

Ah! l’enrada val 4€ i el web es www.salamontjuic.com.

No te preu.

Compaeteix!

Montilla enciende la bombilla 5

Montilla enciede la bombilla por victor_sala

Doncs a casa sense llum desde les 10 del matí fins les 3 de la matinada.

Per sort nosaltres no estem a casa gaire, la feina ens treu la majoria del nostre temps i per sort o per desgràcia als llocs de treball no hi havia problemes de llum.

Vam anar d’anar a sopar fora i a les 10:30 ja estavem al llit.

Pero que pasa amb els comerços de la zona, amb el mercat, sense llum tantes hores. Quants diners tirats …

Les responsabilitats estan clares, pero la llei farà alguna cosa pq aixó no torni a pasar?

Compaeteix!

Top